A Városi séták csapata

 

Sétanaptár

Nézd meg következő sétáinkat és bejárásainkat, nehogy lemaradj!

 

Kapcsolat

1
1

Funkciójukat vesztett középületek, elhagyott víztornyok, újrahasznosításra váró ipari létesítmények – a KÉK immár sokadik éve viszi el sikerrel a vállalkozó kedvűeket egy-egy városi sétára. Ezek a kirándulások Budapest kevéssé ismert, ám hihetetlenül izgalmas helyeit, tereit tárják fel. Az alternatív városi sétákon túl a KÉK rendszeresen vezet sétákat szakmai csoportoknak, illetve bárkinek, akik érdeklődnek az építészet és az urbanisztika iránt.

A Városi Séták szervezéséért lelkes fiatal csapat felel, akik egyetemi és egyéb elfoglaltságaik mellett próbálnak minél több ismeretlen helyet megnyitni az érdeklődők előtt vagy új sétákat szervezni Budapest építészetének bemutatására.

KLANICZAY JÁNOS

koordinátor
sétaszervezés
tartalomfejlesztés
sétavezetés
honlapfejlesztés
Építész. Diplomáját a BME Építész karán szerezte. A városi séták tematikája már egyetemi tanulmányai alatt érdekelni kezdték. A KÉK-hez először önkéntesként csatlakozott 2014-ben, azóta a tematikus városi séták kapcsán a legaktívabb. Mindig is fontosnak tartotta a helyiek érdeklődésének felkeltését a város építészetével kapcsolatban, illetve a turisták számára könnyebben érthetővé tenni Budapestet.
KÁDÁR BÁLINT
koordinátor
sétaszervezés
sétavezetés
Építész, urbanista, 2003-ban diplomadíjjal végzett a BME Építészmérnöki Karán. A BME Urbanisztika tanszék kutató és oktató munkatársa, PhD disszertációját a városi turizmus mérhetőségének, konfliktusainak, és rendszerszintű fejleszthetőségének témájában védte meg 2015-ben. 2000 óta aktív szervezője a civil építész közéletnek, számos konferencia, workshop, és építészeti vonatkozású esemény szervezője, 2006-ig a memo egyesületben, 2006 óta a KÉKben. Saját építészirodát vezet, számos pályázaton és kiállításon vett részt. Speciális szakterülete a történeti városrészek fejleszthetősége, a turisztikai beruházások urbanisztikai vonatkozásainak tervezése.
KERTÉSZ MÓNIKA
koordinátor
mentor
A KÉK alapító tagja és kurátora. Többek között a NYME ATIF Művelődési menedzser szakán és PSZF-en végzett, kurátorként elsősorban a Budapest100, Pecha Kucha Night koordinálásáért felel, valamint a Közösségi kertek program vezetője. Szervez és problémát old meg, pénzügyi és munka-tapasztalatával vezeti a KÉK operatív hátterét. A társadalmi és környezeti kérdések egybefüggő rendszert alkotnak számára, hisz a támogató kapcsolatok szükségességében, hogy Magyarországon az aktív helyi közösségek alapvető változásokat hozhatnak, miközben megismerik az együttműködés, szolidaritás és a bizalom új formáit.
KÖVES BÁLINT
bejárás szervezés
sétaszervezés
sétavezetés
Építész, diplomáját a BME építész karán szerezte. A publikum elől elzárt épületek, elhagyatott ipari területek, megmentésre váró épületekbe történő bejutás megszervezésének kitartó szervezője, de szecessziós séták közben is lehet vele találkozni.
LÁZÁR DORKA
bejárás szervezés
sétaszervezés
Építész, diplomáját a BME Építész karán szerezte. A publikum elől elzárt épületek, elhagyatott ipari területek, megmentésre váró épületekbe történő bejutás megszervezésének legújabb lelkes szervezője.
FERENCZI EDIT
bejárás szervezés
sétavezetés
Építészhallgató a BME Építész karán. A publikum elől elzárt épületek, elhagyatott ipari területek, megmentésre váró épületekbe történő bejutás megszervezésének legújabb lelkes szervezője.
OLÁH PÉTER CIPRIÁN
bejárás szervezés
sétavezetés
Településmérnök. A városismeret, tudatos városszemlélet, a komplex városnézés népszerűsítője, de főleg turista a saját városában.