Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Újépítés és újjáépítés a Várban – Városi Séták x Othernity: Teherelosztó 2.0

2021-08-15 : 16:00 - 18:00

3500Ft

// A tavalyi nagy sikerű eseménysorozat új lendületet vesz és a nemrég megnyílt Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjának, az Othernity-nek a középpontjába helyezett 12 budapesti épületbe enged betekintést. Azokban az esetekben, ahol nincs lehetőségünk látogatást tenni a szocialista épületekben, kísérletet teszünk a hányattatott sors felfejtésére, a népszerűtlenség megértésére a városi környezet tükrében. 

// A Teherelosztó nincs többé: épületét a közelmúltban elbontották. A séta során ezért a Teherelosztó esetéből kiindulva megismerkedhetünk a budavári örökségvédelem kiemelt példáival és különféle mintáival: rövid sétánkon látni fogjuk a különféle korszakok eltérő hozzáállásait, de az is kiderül, hogy azért maradt még Virág Csaba-épület a Várban! 

 

// Sétavezető: Kovács Dániel művészettörténész, kurátor, a 2021-es Velencei Építészeti Biennále Magyar Pavilonjának egyik kurátora, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ muzeológus munkatársa. 

 

// Séta ára: 3500 Ft (diák 2500 Ft). Maximum létszám: 30 fő. A sétán való részvételhez védettségi igazolvány szükséges. A séta során kérjük a járványügyi szabályok betartását. A belső terekben maszk viselése kötelező.

// A bejárásokról bővebben: http://varosisetak.kek.org.hu/othernity-bejarasok/ 

// A Velencei Építészeti Biennálé magyar programjának, az Othernity-nek hivatalos honlapja: http://othernity.eu 

// Fotó: Prenner Gyuláné – Magyar Építőművészet

Részletek

Dátum:
2021-08-15
Időpont:
16:00 - 18:00
Összeg:
3500Ft

Helyszín

Bécsi kapu tér
Bécsi kapu tér
Budapest, 1014
+ Google Térkép