Láttad már a falon átrepülő apácát az Országház utca sarkán? Kíváncsi vagy milyen dombormű bújik meg a Nőegylet utcában? Gyere és fedezd fel velünk a budavári polgárváros Kádár kori örökségének emlékeit.
A Budapest, ahogy Kádár elvtárs látta a Belvárosból a Várba sétál. János éppen befejezte a krumplilevest és a stíriai metéltet az Old Firenze kerthelyiségében. Délután két óra volt, november, mégis szokatlanul meleg, ezért úgy döntött, hogy sétál egy kicsit. Amúgy is van egy kis megbeszélnivalója Gerevich elvtárssal a Régészeti Intézetben és ha jól emlékszik a Nőegylet utca környékén az OTP új beruházásának munkálatai már megkezdődtek – legalább azt is megnézi. Vajon elhelyezték-e már a jó Domanovszky újabb mesterművét a Műemléki Felügyelőség székházában? Bár a Dunai Vasmű freskóját valószínűleg már nem fogja túlszárnyalni… Mindegy, majd iszik egy kávét a Hiltonban és végre megkéri Pintér elvtársat, hogy magyarázza már el mi volt ez a felhajtás a 13. századi templomtorony beépítésével…
Fontos tudnivaló: A séta során több különleges helyszínt is meg fogunk látogatni. Az egyik állomásra való bejutáshoz az üzemeltető személyes adatokat is kér a résztvevőktől, ennek hiányában sajnos nem tudják garantálni a bejutást. Korábbi sétáinknál már megszokhatták a résztvevők, hogy erre időnként szükség van és hogy az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk ki.​ Kérjük az érdeklődőket, hogy a sétára csak akkor jelentkezzen, ha a fentebb írtakat tudomásulvette és elfogadja.